Companii Lifestyle Stiri

Whiskey-ul si vodka, bauturile preferate ale generatiei Y

26 mai 2015 2 min

Whiskey-ul si vodka, bauturile preferate ale generatiei Y

Reading Time: 2 minute

Cele mai populare bauturi ale generatiei Y sunt whiskey-ul si vodka si sunt consumate de tineri pentru a se energiza in timpul petrecerilor, dar si in momentele in care se strang spontan cu prietenii, arata un studiu realizat de Starcom MediaVest Group in colaborare cu platforma de research iVox.

Studiul arata ca 56% dintre tinerii chestionati ies cel putin lunar in baruri, pub-uri, cafenele sau cluburi. 33% dintre acestia merg in baruri sau pub-uri, 48% in cafenele, iar 19 % in cluburi. Cand vine vorba de bauturi alcoolice, pentru generatia Y acestea sunt in mod special prezente atunci cand participa la evenimente sociale, ca nunti sau botezuri, sau cand ies in oras prin baruri sau cluburi alaturi de grupul de prieteni. 75% dintre ei sustin ca aleg din cateva branduri favorite pe care le consuma de obicei, iar cele mai populare bauturi sunt whiskey-ul si vodka.

62% dintre respondenti consuma bauturi alcoolice pentru a se energiza in timpul petrecerilor, dar si in momentele in care se strang spontan cu prietenii. Printre brandurile preferate de bauturi alcoolice se numara Jack Daniel’s, J&B, Ballantine’s, Johnnie Walker, Absolut, Finlandia sI Bailey’s. Totodata, studiul arata ca 7 din 10 tineri cheltuiesc pe bautura cel mult 100 de lei atunci cand ies in oras. Acelasi numar de tineri aloca 200 de lei sau chiar mai putin pentru cheltuielile unei petreceri acasa.

Majoritatea tinerilor prefera bauturile combinate, doar 16% le beau seci. 31% dintre tineri combina bauturile alcoolice cu sucuri naturale, 19% le beau sub forma de cocktail-uri, iar 7% prefera shoturile. Acestea sunt celmai des consumate in baruri sau cluburi.

Shoturile marcheaza un moment de apropiere intre membrii grupului, dar si cea mai buna metoda de a iesi din tipare. 11% dintre tineri vad shoturile ca warm-up pentru iesirile in oras.
Studiul realizat de Starcom Media Vest si platforma de research iVox arata ca prietenii, petrecerile si internetul reprezinta principalele surse de informare ale tinerilor cu privire la bauturile alcoolice. Iar gustul, pretul, renumele brand-ului si recomandarea prietenilor sunt principalele criterii de selectie. Recomandarea barmanului sau design-ul produsului nu au o importanta asa de mare.

Cercetarea a fost realizata pe un numar de 445 de tineri din generatia Y. Targetul il constituie tinerii cu varste cuprinse intre 20-30 de ani, din mediul urban mare, utilizatori de internet si bautori de bauturi alcoolice.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: