Stiri

Angajații pot primi până la 400 de lei lunar în plus la salariu pentru plata facturilor, fără documente justificative

5 ian. 2021 < 1 min

Angajații pot primi până la 400 de lei lunar în plus la salariu pentru plata facturilor, fără documente justificative

Reading Time: < 1 minut

Angajatorii vor putea acorda salariaților care muncesc în regim de telemuncă cel mult 400 lei lunar ca să-și plătească facturile utilităților. Firmele vor putea oferi telesariaţilor acești bani fără documente justificative din partea beneficiarilor, sumele acordate nu sunt impozabile, nu se cuprind în baza de calcul pentru contribuții sociale, iar aceste cheltuieli sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal, prevede Legea 296/2020, publicată în Monitorul Oficial la 21 decembrie.

Legea prevede ca din acest an, angajatorii pot acorda 400 de lei angajaților care lucrează de acasă pentru plata facturilor de utilități sau pentru cumpărarea de mobilier sau de echipamente de lucru. Aceste sume nu sunt impozabile, nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale, iar aceste cheltuieli sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal.

Legea nu prevede termene clare, iar banii vor ajunge în buzunarele angajaților în funcție de compania la care lucrează: fie în ziua de salariu, fie în primele zile ale lunii următoare. Sumele primite nu pot fi considerate prime și trebuie să fie proporționale cu timpul în care salariatul a lucrat de acasă.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: