Analize Tech

Câte milioane de dolari adună zilnic cele mai populare jocuri de pe iPhone și cine amenință supremația Fortnite

22 iun. 2020 2 min

Câte milioane de dolari adună zilnic cele mai populare jocuri de pe iPhone și cine amenință supremația Fortnite

Reading Time: 2 minute

Industria globală de jocuri pe mobil traversează o perioadă excelentă, generând venituri de zeci milioane de dolari în fiecare zi. Care sunt cele mai profitabile jocuri de pe platforma iOS în acest moment?

Potrivit datelor analizate de Finbold.com, cele mai „bănoase” 10 jocuri care rulează în prezent pe dispozitivele iOS (iPhone și iPad) generează venituri zilnice de 13,29 milioane de dolari. Datele sunt valabile la nivelul lunii iunie 2020.

Top 10 jocuri după venituri

infografic jocuri iOS venituri

Liderul clasamentului este Fortnite, jocul care adună zilnic de pe dispozitivele iOS venituri de 2,75 milioane de dolari. Interesant este faptul că Fortnite este gratuit, toate veniturile fiind generate de microtranzacțiile din cadrul jocului. Spre deosebire de jocurile care adoptă modelul freemium (jocul este gratuit, dar plătești pentru a avansa mai repede, a cumpăra diverse obiecte virtuale sau a accesa anumite zone din joc), achizițiile făcute de jucători în Fortnite nu afectează per­formanța în joc, ci se referă strict la înfățișarea avatarului (așa-numitele skin-uri), arme, dansurile pe care aceștia le pot executa și accesul la anumite misiuni.

Pe locul doi se află Roblox, cu venituri zilnice de 2,4 milioane de dolari. Acest joc este steaua în ascensiune în acest moment, fiind lider la noi instalări pe dispozitivele iOS, cu 21.034 de instalări noi pe zi.

Pe locul trei la generat venituri pe dispozitivele iOS, cu 1,86 de milioane de dolari pe zi, se află jocul cu realitate augmentată Pokemon GO, care în 2016 a generat o adevărată isterie printre jucători la nivel global, convingând utilizatori din toată lumea să vâneze pokemoni în locații reale cu ajutorul smartphone-ului.

Foarte aproape vine pe locul 4 Coin Master, cu 1,80 de milioane de dolari, semn că recentele reclame cu vedete precum Jennifer Lopez au avut priză la utilizatori. Pe locul 5 este un deja clasic al jocurilor pe smartphone, Candy Crush Saga, care aduce zilnic venituri de 1,42 de milioane de dolari.

Apoi coborâm sub nivelul de 1 milion de dolari pe zi, astfel că pe locul 6 se află Clash of Clans, cu 0,94 milioane de dolari pe zi, iar pe poziția a șaptea se află Gardenscapes, cu 0,84 milioane de dolari.

Locul 8 este ocupat de COD: Mobile, versiunea de pe smartphone a Call of Duty generând venituri zilnice medii de 0,69 milioane de dolari. Pe locul 9 se află Homoscapes, care generează 0,35 milioane de dolari pe zi pe dispozitivele iOS, iar ultimul în Top 10 este Toon Blast, cu venituri zilnice de 0,24 milioane de dolari. Zynga a cumpărat recent producătorul turc de jocuri Peak, dezvoltatorul Toon Blast, pentru 1,8 miliarde de dolari.

Foto: © Prykhodov | Dreamstime.com

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: