Analize Finanțe

Câți milionari în Bitcoin există la nivel global și cum influențează ei prețul

23 feb. 2021 2 min

Câți milionari în Bitcoin există la nivel global și cum influențează ei prețul

Reading Time: 2 minute

Tot mai mulți investitori achiziționează Bitcoin, atrași de creșterea uriașă a prețului criptomonedei din ultima perioadă. Dar câți au depășit milionul de dolari?

Potrivit datelor centralizate de portalul Finbold, pe 22 februarie existau 109.952 de adrese cu peste 1 milion de dolari în Bitcoins. Iar dintre acestea, 9.200 de adrese atingeau pragul de 10 milioane de dolari.

Trebuie menționat că un utilizator poate deține mai multe adrese, deci numărul efectiv al investitorilor și, deci, al milionarilor, este aproape sigur mai mic.

La baza ecosistemului de investitori în Bitcoin se află 15,08 milioane de adrese cu conturi de 100 de dolari.

Numărul wallet-urilor (portofelele virtuale în care se stochează Bitcoins) cu 10.000 de dolari este de 2,2 milioane, în timp ce 480.956 de adrese dețin câte 100.000 de dolari.

 

Anonimitatea asigurată de Bitcoin nu permite identificarea deținătorilor criptomonedei, dar analiștii Finbold cred că adresese cu peste 1 milion de dolari sunt cel mai probabil deținute de investitori instituționali și de cei care au investit foarte devreme în Bitcoin.

Vineri, 19 februarie, valoarea unui Bitcoin a depășit 55.000 de dolari și, cum sunt 18,6 milioane de bitcoins pe piață în acest moment, înseamnă că valoarea totală a acestora depășea 1.000 de miliarde de dolari.

Bitcoin, aflat acum în jurul valorii de 50.000 de dolari, a crescut în ultimul an de aproape 13 ori, dinamica fiind cu atât mai impresionantă, cu cât în ianuarie 2015 cotația fluctua în jurul a 200 de dolari, iar în 2013 era în jur de 20 de dolari. Numai de la începutul acestui an, valoarea Bitcoin a crescut cu peste 80%.

În condiții normale, deținătorii de adrese cu valori mari în Bitcoin nu cumpără în timpul perioadelor de creștere, așa cum fac investitorii individuali. Pe termen lung, acești deținători de sume mari au drept scop să dirijeze piața și să sperie investitorii individuali ca să vândă în perioadele de panică la prețuri cât mai mici„, afirmă analiștii Finbold.

La cum arată distribuția în acest moment, o valoare mare a Bitcoin este concentrată în mâna unui număr relativ redus de investitori, ceea ce aduce o lichiditate scăzută și volatilitate sporită. Iar această volatilitate crește și mai mult când unul dintre deținătorii principali decide să vândă o cantitate mare de Bitcoin într-o singură tranzacție.

De cealaltă parte, cei mai mulți investitori care nu depășesc 10.000 de dolari sunt cei care se tem să nu rămână pe dinafară (FOMO – fear of missing out) și încearcă să prindă trenul creșterii.

Photo 110545813 © VadymvdrobotDreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: