Marketing Stiri

Cine sunt noii ambasadori de brand ai generatiei Z?

13 mai 2016 < 1 min

Cine sunt noii ambasadori de brand ai generatiei Z?

Reading Time: < 1 minut

Pentru membrii generatiei Z, celebritatile nu sunt stelele de cinema sau televiziune, ci oamenii reali, la fel ca ei, cu o prezenta puternica pe platformele pe care ei le viziteaza, arata un studiu calitativ realizat de EXACT Cercetare si Consultanta prin intermediul a 12 Focus Grupuri, la care au participat tineri cu varsta cuprinsa intre 14-24 de ani.

“Adolescentii de astazi sunt principalii influentatori atunci cand vine vorba de deciziile pe care parintii lor le iau”, afirma Lacramioara Loghin, coordonatorul studiului.

“De la tehnologiile pe care le adopta, produsele alimentare achizitionate si pana la bancile la care apeleaza ori masinile pe care le conduc, adultii se bazeaza pe opiniile tinerilor atunci cand vine vorba de cumparaturi. Incrucisand  sursele in scopul de a gasi informatii si opinii atat pozitive, cat si negative in legatura cu lucrurile care ii intereseaza, tinerii sunt capabili sa le impartaseasca parintilor opinii sustinute de argumente solide si documentate”, mai adauga Lacramioara Loghin.

Existenta actuala fiind definita de MacBook, iPad, Google, Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, Youtube, WhatsApp, Android, tinerii nu sunt doar influentatorii parintilor lor, ei devin influentatorii propriei generatii, prin intermediul user generated content (recomandari, review-uri, comentarii, storytelling) via bloguri, vloguri, forumuri de discutii, postari, chat-uri, tweet-uri, imagini, fisiere video si audio.

Acesti influenceri reprezinta noii ambasadori de brand.

“De exemplu, o vedeta YouTube este in zilele noastre mult mai credibila decat o celebritate. Iar acest lucru indica schimbari majore in zona de influencer marketing, cel mai adesea orientata pana in prezent spre celebrity endorsement. Astazi insa, focusul este asupra acestor digital content creators”, declara Lacramioara Loghin.

Este, de asemenea, important de stiut ca in prezent consumatorii nu mai sunt atrasi de campaniile ce le ofera „sansa” de a-si personaliza produsele, ei vor sa defineasca branduri si sa faca parte din ADN-ul lor.

Foto: © Mirko Vitali | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: