BizRemote by certSIGN

Companiile au plătit curse prin Free Now Business pentru 150.000 de angajați în perioada stării de urgență

30 mai 2020 2 min

Companiile au plătit curse prin Free Now Business pentru 150.000 de angajați în perioada stării de urgență

Reading Time: 2 minute

Aproape 150.000 de angajați ai companiilor care au cont de business pe aplicația de taxi și ridesharing Free Now (fostul serviciu Clever Taxi) au beneficiat de curse plătite de angajator pentru a se deplasa între casă și birou cu riscuri minime pentru sănătate în perioada stării de urgență.

„Din grijă pentru angajați, multe companii au optat pentru o astfel de soluție prin care să le ofere un plus de siguranță celor care nu au putut să-și desfășoare activitatea de acasă în perioada stării de urgență”, spune Andrei Frunză, CEO al Free Now (Clever).

Valoarea medie a unei curse a fost de 24 de lei, pe o distanță medie de 10 kilometri. Serviciul Free Now Business a fost lansat la începutul acestui an în România și deja, în primele două luni din 2020, companiile au decontat curse pentru aproximativ 200.000 de angajați prin acest serviciu, cu 80% mai mulți față de aceeași perioadă a anului trecut.

Peste 250 de companii din retail, HoReCa, financiar, telecom, business process outsourcing sau software, au optat până acum să deconteze curse prin intermediul acestui serviciu pentru aproximativ 850.000 de angajați. În ultimul an, peste 15.000 de șoferi au asigurat în total jumătate de milion de curse prin serviciul business al Free Now în București, Cluj, Brașov, Sibiu, Constanța, Oradea, Iași și Timișoara.

Companiile care decontează transportul angajaților primesc o factură unică pentru toate cursele comandate de angajați într-o lună, cu termen de plată standard de 30 de zile.

Pe lângă soluția Free Now Business, compania oferă și soluția Hospitality (Taxi Butler sau web booker), dedicată operatorilor din segmentul HoReCa, prin care aceștia pot comanda curse pentru clienții lor. Serviciul numără aproape 400 de companii active care, numai în 2019, au comandat peste 240.000 de curse pentru jumătate de milion de clienți.  Valoarea medie a unei curse a fost de 19 de lei, pe o distanță medie de 7,5 kilometri.

Aplicația Free Now a înlocuit Clever în noiembrie 2019. Grupul Free Npe este o platformă multiserviciu de mobilitate rezultată dintr-un joint venture între Daimler și BMW. Grupul cuprinde serviciile Free Now (9 piețe europene), Βeat (5 piețe latino-americane și 1 piață europeană), Kapten (3 piețe europene) și hive (3 piețe europene). În total, aceste servicii au în prezent 41 de milioane de utilizatori din 17 țări și din peste 150 de orașe.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: