BizRemote by certSIGN

Președintele Iohannis nu e de acord cu propunerea Greciei ca cetățenii europeni să poată călători în baza unui certificat de vaccinare

12 ian. 2021 < 1 min

Președintele Iohannis nu e de acord cu propunerea Greciei ca cetățenii europeni să poată călători în baza unui certificat de vaccinare

Reading Time: < 1 minut

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu este de acord impunerea la nivel european a unor certificate în baza cărora cei vaccinați împotriva COVID-19 să poată călători.

Grecia a propus marți un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a ușura călătoriile devastate de pandemie. Conform propunerii înaintate de premierul grec, certificatul ar putea fi utilizat la îmbarcarea în orice mijloc de transport.

„Nu consider că este o idee bună. Trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar trebuie folosit pentru motive medicale nu pentru călători. Sunt date importante pentru medicul de familie sau pentru oricine dacă persoana ajunge la urgență. Însă, să folosim aceste certificate ca să împărțim populația Europei în două nu mi se pare un lucru bun”, a declarat Klaus Iohannis.

Într-o scrisoare adresată președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a propus extinderea schemei la întreg teritoriul UE.

„Pentru tari precum Grecia, care sunt dependente de turism, este imperativ ca această chestiune să fie rezolvată înainte de sezonul de vară”, susține premierul grec.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: