Companii Stiri

Globalworth a achiziționat cu 18 mil. euro două proiecte industriale în Arad și Oradea

mai 11, 2021 2 min

Globalworth a achiziționat cu 18 mil. euro două proiecte industriale în Arad și Oradea

Reading Time: 2 minute

Globalworth Industrial își extinde portofoliul prin achiziționarea a două proiecte industriale ce însumează suprafața de 27.000 de metri pătrați.

Valoarea tranzacțiilor IPW Arad (Industrial Park West Arad) și IPW Oradea (Industrial Park West Oradea) se ridică la aproape 18 milioane de euro.

În urma noilor achiziții, Globalworth își desfășoară activitatea în 6 orașe din România: Arad, București, Constanţa, Oradea, Piteşti și Timişoara. Portofoliul Globalworth Industrial cuprinde în prezent 260.400 de metri pătrați.

“Piaţa industrială și logistică a înregistrat creş­teri puternice în ultimii cinci ani, iar anul 2020 a adus accelerarea unor domenii precum producția sau e-commerce-ul. Fiind deja prezenți în zona de vest a țării cu Timișoara Industrial Park, am văzut potențialul strategic pe care zona o oferă. Cumulând toți acești factori, am decis să achiziționăm cele două proiecte industriale de la partenerul nostru, Global Vision, alături de care lucrăm îndeaproape pentru zona de industrial”

Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group

Cele două proiecte tranzacționate, IPW Arad (Industrial Park West Arad) și IPW Oradea (Industrial Park West Oradea), au suprafața cumulată de 27.000 de metri pătrați și un grad de ocupare de 100%. Gradul de ocupare a sub-brandului Globalworth Industrial este în prezent de 95%.

Industrial Park West Arad

Cu o suprafață închiriabilă de 20.100 mp, IPW Arad (Industrial Park West Arad) conține două faze. Prima fază, livrată în 2012, cuprinde spații de producție, depozitare, birouri și diverse zone tehnice. A doua fază, finalizată în noiembrie 2020, a vizat dezvoltarea cu încă două niveluri a zonelor de producție și office.

Parcul este la 4,8 km distanță față de autostrada A1, la 10,8 km distanță de Aeroportul Internațional Arad și 6,7 km distanță de centrul orașului. În IPW Arad își desfășoară activitatea Huf România, filiala română a furnizorului global de sisteme de închidere și acces pentru industria de automotiv Huf Group.

Industrial Park West Oradea

Parcul din Oradea este dezvoltat cu o primă fază de 6.900 de metri pătrați, livrată în a doua parte a anului 2020, și cu posibilitatea de extindere de până la 9.900 mp.

Chiriașul parcului este iwis, care produc lanţuri de distribuţie pentru industria auto. Localizat pe drumul european E60, la 4 km de granița cu Ungaria, parcul industrial va beneficia în curând și de un terminal intermodal aflat în prezent în construcție.

IPW Arad și IPW Oradea consolidează activitățilede logistică și industrial ale companiei, lărgind zonele în care activează deja cu proiecte last mile precum Pitești Industrial Park, Chitila Logistics Hub, Constanța Business Park sau Timișoara Industrial Park.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: