Lifestyle

O vară fierbinte, cu gust exotic

3 aug. 2020 2 min

O vară fierbinte, cu gust exotic

Reading Time: 2 minute

Gradele termometrelor urcă în fiecare zi, ceea ce face ca această vară să fie una foarte toridă și de care o să ne aducem aminte toată viața fiind acea vară din anul în care am petrecut mai mult pe acasă. Tocmai că este o perioadă de relaxare, de încărcat baterii, avem nevoie de evadarea din cotidian, de răsfăț și relaxare, care să ne ajute să trecem cu bine lunile următoare.

Și mă gândesc că, dacă tot nu putem călători în locuri speciale, nu înseamnă că nu putem recrea la noi acasă momente speciale, care să ne bucure.

Prietenii de la Nespresso m-au ajutat să creez o băutură răcoritoare cu influențe exotice, menită să ne plimbe, cel puțin la nivelul gustului, pe plajele Indiei.

vară

Fizzy India

Ingrediente:

  • 1 capsulă Master Origin India
  • 4-5 semințe de cardamom
  • 4-5 cuburi de gheață
  • sucul proaspăt stors al unei lămâi
  • 90 ml apă carbogazoasă
  • 10 ml sirop de trestie de zahăr (opțional)

Metodă de preparare:

Adăugați semințele de cardamom într-o ceașcă și extrageți sortimentul Master Origin India deasupra, iar pentru un moment lăsați cafeaua deoparte la infuzat. Turnați siropul de trestie zahăr într-un pahar înalt pentru rețete Nespresso și adăugați 4-5 cuburi de gheață. Deasupra turnați sucul de lămâie proaspăt stors și apa carbogazoasă. Acum turnați infuzia de cafea și cardamom deasupra în paharul pentru rețete Nespresso. Decorați rețeta cu coajă de lămâie rasă și bucurați-vă de o explozie de gusturi.

***

În caz că vreți să experimentați și alte gusturi, puteți încerca și noile sortimente de la Nespresso din gama Barista Creations pentru rețete de cafea cu gheață. Nespresso a lansat două noi sortimente perfecte pentru vară: Freddo Delicato și Freddo Intenso, inspirate de cei mai experimentați barista și măiestria lor în a crea rețete reci delicioase. Sunt două profile total diferite care pot satisface atât băutorii de rețete reci mai intense cât și pe cei care preferă variante mai lejere.

Preferata mea este Freddo Delicato, pentru că are note fructate și este ușor prăjită, astfel încât atunci când o gust mi se dezvăluie notele ei aromatice, caracteristice boabelor de cafea din Kenya. Nespresso a realizat pentru Barista Creations Freddo Delicato un amestec din boabe de cafea Arabica din Kenya și boabe de cafea din insula Java, din Indonezia. Laolaltă, aceste cafele relevă note delicate și ușoare, deosebit de revigorante.

Aici găsiți și o rețetă specială, pentru o cafea delicioasă cu gheață.

Relaxare plăcută, vară răcoroasă și nu uitați, aveți grijă de voi!

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: