BizRemote by certSIGN Interviuri

Octavian Fanea, KADRA : Am semnat în semestrul doi contracte care vor aduce creștere în 2021

16 feb. 2021 3 min

Octavian Fanea, KADRA : Am semnat în semestrul doi contracte care vor aduce creștere în 2021

Reading Time: 3 minute

Despre cele mai importante lecții de business pe care le-a învățat în pandemie ne-a vorbit Octavian Fanea, CEO, Kadra, companie din România care oferă soluții tehnice de inginerie și management al căilor de acces.

Cum a fost anul 2020 pentru compania KADRA din punct de vedere al rezultatelor financiare?

Anul ce a trecut a fost fără nicio îndoială anul în care am fost cel mai mândru de echipa cu care lucrez de atâta timp. În vâltoarea evenimentelor create de criza sanitară la nivel mondial și prin natura afacerii noastre de integratori de soluții de acces automate, dependenți de parteneriatele cu furnizorii noștri europeni, am avut parte de multe momente în care a fost dificil să ne aprovizionăm corespunzător, să găsim o soluție de transport optimă, să trimitem în siguranță echipele noastre de tehnicieni pe șantier, de multe ori chiar pentru a instala uși medicale automate în spitalele Covid din România. Le mulțumesc colegilor mei pentru dăruirea, respectul și profesionalismul cu care acționează zi de zi în interesul clienților și utilizatorilor noștri.

Referitor la rezultatul financiar la final de 2020, cifra de afaceri Kadra este puțin redusă față de cea înregistrată în anul precedent și față de bugetul estimat. Exercițiul a fost afectat puternic în primul semestru de decretare a stării de urgență și de închiderea fabricilor partenere din UE. Am avut parte de o revigorare în semestrul al doilea, care ne-a permis să recuperăm o parte și cel mai important, să semnăm contracte valoroase pe câteva proiecte foarte interesante pentru 2021. Astfel că intrăm în noul an cu un potențial mai mare decât în perioada ante-pandemică, ceea ce ne crează perspectiva unor investiții pentru a putea gestiona corect oportunitățile.

Ce ați învățat din experiența de anul trecut?

Ce am învățat în 2020 este că cel mai important lucru este să te ții de promisiunea făcută, oricât de greu ar fi. Clienții și partenerii noștri așteaptă și merită acest lucru. Kadra este cel mai complet și mai experimentat integrator de soluții de acces din țară, pentru confortul și siguranță oamenilor. Oferim soluții complete de acces automat de la clădiri rezidențiale și centre comerciale până la centre logistice, fabrici, clădiri office, parcări auto și spitale. De la bariere până la uși ermetice medicale, de la uși rapide industriale până la trape de fum și sisteme de parcare automate.

Am învățat să comunicăm mai bine, să ne folosim de orice unealtă și metodă disponibile și să ne bucurăm de momentele în care, cu precauția firească, ne-am putut întâlni colegii și partenerii. Este nevoie să ne transformăm pentru a ne adapta rapid, pentru a acționa în a ne atinge obiectivele, eliberați de nostalgia vremurilor trecute. Focusul, flexibilitatea, determinarea îți aduc succesul de echipă, care este cel mai puternic motivator.

Și am reînvățat cea mai importantă lecție: ești fericit, inspirat, energic și mulțumit dacă faci ce îți place împreună cu oamenii care împărtășesc aceleași valori.

Am creat un mare interes pentru soluțiile noastre de uși cu deschidere automată pentru accesul oamenilor în clădiri: spitale, magazine, birouri, farmacii, instituții publice, hoteluri șamd. Să poți intra/ieși fără să atingi nimic, în completă siguranță și confort ar trebui să fie noul standard. Soluțiile Kadra erau și anterior cunoscute, ce am adus în plus este o gamă adecvată de soluții de control acces, de la intrarea condiționată de numărul de persoane admis în spațiul respectiv până la condiționarea în funcție de temperatura corporală sau alte criterii.

Deși îmi este greu azi – afectat de ultimele evenimente, va reamintesc de situația extrem de precară în care se prezintă structura sistemului sanitar. Pentru sănătatea noastră avem cu toții obligația de a participa cu capacitatea noastră la acest complex proiect. Noi Kadra, prin portofoliul și experiență noastre mari în acest domeniu medical, ne propunem să avem un cuvânt de spus și să soluționăm atât protecția la foc, fum și gaze fierbinți, cât și accesul curat în orice spațiu/încăpere a spitalelor.

Cum începeți noul an?

Investim în echipă: aducem colegi noi, doritori de performanță, inovație și lucru bine făcut. În acest moment avem 8 poziții în recrutare pe vânzări, tehnic și logistică.

Avem în plan pentru 2021 să continuăm procesul de digitalizare prin investiții mari în această zonă și să mărim capacitatea de producție/asamblare de la sediul central din Cluj-Napoca. Și încă câteva rîn zona de Smart Mobility pentru a dezvolta portofoliul nostru dedicat conceptului de orașe inteligente: plata cu cardul pe parcările On-street și Off-street, soluții de acces cu camere LPR, soluții de securitate maximă pentru limitare a accesului auto, parcări inteligente etc. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: