Companii Tech

Porsche Engineering deschide la Timișoara al doilea centru tehnologic în România

15 iun. 2021 3 min

Porsche Engineering deschide la Timișoara al doilea centru tehnologic în România

Reading Time: 3 minute

Porsche Engineering, furnizor de servicii tehnologice și subsidiară deținută de Porsche AG, deschide un al doilea centru tehnologic în România, la Timișoara.

Acest centru de cercetare și dezvoltare extinde rețeaua Porsche Engineering de centre de inovare pentru dezvoltarea vehiculelor inteligente și conectate ale viitorului.

Noul birou extinde și completează competențele digitale ale centrului din Cluj-Napoca, fondat în 2016, unde peste 250 de angajați lucrează deja la diverse proiecte auto de înaltă tehnologie.

„Activitățile tehnologice ale Porsche Engineering din România sunt o poveste de mare succes. Creșterea constantă – susținută de specialiștii în dezvoltare de funcții și software cu înaltă calificare din Cluj-Napoca – ne-a motivat să luăm în considerare extinderea cu o a doua prezență în România. Acum cinci ani, când am venit pentru prima dată în România, am fost impresionați de creativitatea, flexibilitatea și capacitatea de învățare rapidă a oamenilor pe care i-am întâlnit.”

Dirk Lappe, Chief Technology Officer al Porsche Engineering

Câți angajați va avea centrul din Timișoara

Compania își propune să angajeze aproximativ 50 de persoane în Timișoara în 2021 și are un obiectiv pe termen mediu de 200 de specialiști în centrul de acolo. Porsche Engineering va angaja într-o primă instanță experți în dezvoltare și testare de software, care vor lucra la o varietate de proiecte auto. Activitatea se va concentra pe tendințe precum funcțiile de conducere extrem de automatizată (HAD), învățare automată, managementul virtual al energiei și caroserie și habitaclu inteligente.

Marius Mihailovici, Director General Porsche Engineering România

„La Porsche Engineering România, combinăm cele mai noi tehnologii de la dezvoltarea de software și funcții cu expertiza auto – pentru a face mașinile mai inteligente, mai ușor de utilizat și mai eficiente. Dezvoltăm noi funcții și caracteristici pentru mărci importante, valorificând cele mai noi tehnologii și urmărindu-ne ideile, de la concept până la lansarea pe piață. Acest lucru este destul de neobișnuit pentru companiile auto care își desfășoară activitatea în România și a fost unul dintre punctele cheie care au atras specialiști talentați către organizația noastră.”

Marius Mihailovici, Director General Porsche Engineering România

Centrul din Timișoara va servi ca un nou pilon în rețeaua globală de inovare a Porsche Engineering, care se întinde din Germania și Cehia până pe circuitul de teste de la Nardò  și din Italia până în Shanghai, în China. Apropierea de universitățile de primă clasă joacă un rol vital în strategia internațională de inovare. Cu mai multe universități tehnice, Timișoara oferă oportunități atât din punct de vedere al resurselor umane, cât și al dezvoltării.

„Plănuim să colaborăm cu Universitatea Politehnică din Timișoara și Universitatea de Vest pentru proiecte comune din zona academică”, spune Mihailovici. „Când am preluat funcția de primar, am spus că Timișoara are multe de oferit companiilor dornice să investească în tehnologii curate și durabile”, spune Dominic Fritz, primarul Timișoarei. „Mă bucur că acest mesaj a fost auzit de Porsche Engineering și aștept cu nerăbdare să văd noul lor centru de cercetare și dezvoltare în acțiune. Municipalitatea va fi întotdeauna deschisă investitorilor care văd marele potențial pe care îl are acest oraș.”

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: