Management

Promovarea produsului romanesc in conditii etice si de piata corecte

22/06/2016 2 min read

Promovarea produsului romanesc in conditii etice si de piata corecte

Reading Time: 2 minute

In perioada 15 – 16 iunie a avut loc la Hotel Sport din Poiana Brasov, EXPO CONFERINTA “PRODUSUL ROMANESC si valoarea lui pe PIATA” organizata de  Revista RO.aliment – expertul tau in industria alimentara.

Prima editie a EXPO CONFERINTEI “Produsul romanesc si valoarea lui pe piata” a reprezentat un bun prilej prin care reprezentantii autoritatilor, producatori, procesatori, furnizori de tehnologii si servicii, au putut discuta pe tema problemelor actuale. „Cum definim si promovam produsul romanesc”, „Contextul regional si mondial in care evolueaza produsul romanesc”, „Ultimele inovatii tehnologice sau de reducere a costurilor” ori „Cadrul legislativ romanesc si european care ne omoara sau ne ridica afacerile” au fost doar cateva din punctele importante ale agendei evenimentului.

Sesiunea Business Academy a adus in prim plan prezentari despre ultimele cercetari si inovatii din domeniu, detalii despre secretele construirii unei echipe solide, modele de management, marketing, gandire creativa, leadership, studii de piata, etica alimentara, cercetare si multe altele.

Un moment special al Expo Conferitei RO.aliment a fost “Ora de bun gust” in care cei prezenti au putut degusta cele mai interesante, inovatoare si gustoase produse romanesti. Astfel, produsele din concurs au fost jurizate de un juriu de specialitate format din Dorin Cojocaru – Presedinte APRIL, Gabriela Garban – Manager Calitate Selgros, Maria Turtoi – prof. Dr. Universitatea UGAL, Daniela Paraschiv – Director General Chr Hansen Romania, Dana Pop- Dr. Ing. Industria alimentara. Juratii au luat in calcul trei categorii de criterii: gust si miros, caracteristici specifice fiecarei grupe (textura, limpiditate, palatabilitate, etc), aspect si raport calitate/pret. Castigatorii trofeului “Gustul Ales” au fost urmatorii pe categorii:

Produse lactate – cascaval
Trofeul Gustul Ales – Fermele Ado
Premiul special – Lactate Bradet

Prouduse lactate acidofile
Trofeul Gust Ales – Fermele Ado

Produse din carne – fiert afumate
Trofeul Gustul Ales – Cris-Tim

Legume fructe procesate – dulceata
Trofeul Gustul Ales – Piccolo Angelo

Legume fructe procesate – zacusca
Trofeul Gustul Ales – Dulceata lu’ Razvan

Produse din peste – salata de icre
Trofeul Gustul Ales – Doripesco

Premii de excelenta au fost acordate pentru Luna Solai (recent premiat si la Bruselles) si Simonzid – Lapte de magarita. Juriul a hotarat si doua premii speciale pentru sucul de mere produs de cei de la Sucuri Profrutta si pentru Cidru Alan Clarks.

Mai multe despre conferinta puteti citi aici.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă