Companii Management

Radu Apostolescu paraseste eMAG

10 iun. 2014 < 1 min

Radu Apostolescu paraseste eMAG

Reading Time: < 1 minut

Radu Apostolescu, ultimul cofondator al retailerului online eMAG care inca facea parte din actionariatul companiei, a vandut participatia de 8,4% detinuta catre grupul Naspers si Iulian Stanciu, parasitnd astfel compania la 13 ani de la infiintare.

„Sunt si voi fi mereu foarte aproape de eMAG, dar consider ca mi-am atins maximul in raport cu nivelul de dezvoltare al companiei. Este momentul sa trec si eu in alta etapa de viata si sa ma dedic pornirii sau sprijinirii altor proiecte. M-as bucura sa pot ajuta tineri cu idei sa si le puna mai rapid in practica, sansa pe care noi ne-am construit-o aproape singuri la eMAG in primii ani”, a declarat Radu Apostolescu.

Odata cu aceasta schimbare, singurii actionari vor ramane Iulian Stanciu, CEO al eMAG, si grupul sud-african Naspers.

eMAG este cel mai mare jucator din electroIT-ul romanesc, cu o cifra de afaceri de 188 milioane de euro in 2013. Pentru anul curent, tinta companiei este de a realiza o cifra de afaceri de 260 de milioane de euro, in crestere cu 40%. In ultimii ani, compania s-a remarcat atata prin diversificarea gamei de produse comercializate, cat si prin extinderea pe noi piete, cum ar fi cea din Bulgaria – unde este lider de piata – si Ungaria.

„Radu a contribuit major la tot ce inseamna eMAG astazi, de la ideea de business la aportul in toate etapele de evolutie. Si satisfactia si recompensa pentru aceasta contributie sunt pe masura”, a declarat Iulian Stanciu, director general eMAG.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: