fbpx
Companii

Tranzacție pe piața cafelei2 min

02/10/2018 2 min read

Tranzacție pe piața cafelei2 min

Reading Time: 2 minute
Antonio Baravalle, CEO, Lavazza Group

Lavazza Group cumpără divizia de băuturi a Mars, inclusiv sistemele de espressoare pentru birouri Flavia și Klix, mărci din segmentul de vânzări pentru birouri – Office Coffee Service (OCS) and Vending. Divizia de băuturi care face obiectul tranzacției a generat în 2017 venituri de aproximativ 350 milioane de dolari și are o echipă de aproximativ 900 de persoane

Achiziția va fi finalizată până la finalul anului 2018, fiind supusă aprobărilor și procedurilor instituțiilor de reglementare.

”Această achiziție întărește poziția Lavazza Group pe segmentele de vânzări pentru birouri (OCS și Vending), ceea ce ne deschide oportunități semnificative de creștere și dezvoltare,” declară Antonio Baravalle, CEO, Lavazza Group.

”Mars Drinks a fost mulți ani o parte importantă a business-ului nostru și, deși este întotdeauna dificil să te desparți de mărci puternice și de asociați și prieteni dragi, credem că acum este momentul cel mai bun pentru o schimbare” – Grant F. Reid, CEO/Office of the President al Mars, Incorporated.

Lavazza Group va achiziționa divizia de cafea a Mars din America de Nord, Germania, Marea Britanie, Franța, Canada și Japonia, inclusiv sistemele și unitățile de producție din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Achiziția include unitatea de espressoare tip tabletop Flavia și unitatea de distribuitoare automate de cafea Klix, acestea având un număr mare de dispozitive instalate în toate piețele pe care sunt prezente, precum și un portofoliu extins de cafea și alte băuturi calde comercializate atât sub mărci proprii (ex. Alterra), cât și sub mărci licențiate.

Lavazza a cumpărat anterior Carte Noire și ESP în Franța, Merrild în Danemarca, Kicking Horse Coffee în Canada, NIMS în Italia și Blue Pod Coffee în Australia. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *