Antreprenori Interviuri Lifestyle

Un chef cu chef de viață

29 iun. 2020 3 min

Un chef cu chef de viață

Reading Time: 3 minute

Am vorbit cu chef Joseph Hadad despre micile ritualuri pe care le-a folosit să reducă stresul în  perioada pandemiei, despre următoarele trenduri în gastronomie, dar și despre provocările de care se vor lovi pasionații de gastronomie care visează să  își deschidă propriul restaurant.

Aveți vreun „mic ritual” pe care îl folosiți pentru a reduce stresul în perioade dificile ca aceasta? Dacă da, ne puteți spune câteva cuvinte despre acest/ aceste „ritualuri”?

Într-adevăr, este o perioadă dificilă, cu care nu ne-am mai confruntat și este foarte important să fim optimiști și să facem tot posibilul să o depășim într-un fel sau altul. Am micile mele ritualuri pentru a reduce stresul, iar unul dintre ele este sportul. Încerc, pe cât posibil, să fac mișcare, măcar o oră pe zi. De asemenea, mă bucur să am în continuare ocazia să creez preparate noi. Sunt mândru că pot aduce un plus pe piața gastronomică din România.

O mare parte dintre angajați susțin că ar mânca mai sănătos, dar nu au timp la birou. Puteți împărtăși cu cititorii noștri care se regăsesc în această situație 1-2 rețete sănătoase și bune pe care le pot prepara rapid înainte să plece la birou?

Pentru micul dejun, semințele de chia sunt cea mai bună opțiune. Se prepară foarte simplu, cu lapte de cocos sau de migdale, se lasă la frigider până se întărește și se adaugă afine, fructe de pădure, migdale sau caju. Acest preparat este foarte rapid, sănătos și are valori energetice foarte mari.

Care este mixul de energizante pe care îl folosiți în fiecare dimineață? De ce?

Dimineața mănânc curmale pentru a obține acel boost de care am nevoie pentru a începe o nouă zi. Ele îmi oferă energia necesară și ajută și sistemul imunitar.

Ce nu lipsește niciodată din frigiderul dumneavoastră?

Fac tot posibilul să mănânc cât mai sanatos. De aceea, legumele nu lipsesc niciodată din frigiderul meu. Încerc să consum cât mai multe produse locale, cât mai naturale, pe care le folosesc atât în dieta mea cât și în rețetele video pe care le postez pentru cei care ma urmăresc.

Photo IMG 8617

Care credeți că este următorul trend în gastronomie? De ce?

Gastronomia a evoluat foarte mult în ultimii ani, iar gusturile oamenilor se schimbă constant. Acum toți tind să mănânce mai sănătos, sunt interesați de ingrediente locale, cât mai naturale, fapt ce mă bucură nespus. Bucatăria moleculară va fi cu siguranță un trend, iar cea clasică va rămâne întotdeauna în topul preferințelor gurmanzilor din întreaga lume.

Sunt foarte mulți angajați pasionați de gastronomie, care visează să renunțe la jobul din corporație și să își deschidă propriul restaurant, dar nu știu cât de dificil este să conduci un restaurant? Care sunt provocările cu care se vor confrunta?

Ați atins un punct sensibil, despre care aș putea vorbi o zi întreagă. Cine visează să își deschidă un restaurant, trebuie să aibă în vedere foarte multe lucruri deoarece deschiderea este doar primul pas și unul dintre cele mai ușoare.

Elementul de bază este echipa, ea trebuie să se identifice foarte bine cu tipul de business, să fie solidă și din păcate, în România în momentul de față este foarte greu să găsești oameni pasionați, care să se implice cu totul, să fie la fel de dedicați ca și tine.  

CAL 9888

Apoi, trebuie să ții cont și de alte lucruri esențiale cum ar fi aspectele financiare, administrative și organizatorice. Nu în ultimul rând, când deschizi un restaurant, este foarte important să creezi o poveste, cu care să rezonezi atât tu cât și clienții pe care urmează să îi primești. Este într-adevăr o provocare, dar una foarte frumoasă dacă este făcută așa cum trebuie.

Interviul a fost realizat cu sprijinul Julius Meinl #ShareYourRituals

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: