Management

Top Employers 2020: Unde vor să lucreze românii

23 iun. 2020 3 min

Top Employers 2020: Unde vor să lucreze românii

Reading Time: 3 minute

Continental, Oracle și Microsoft sunt cei mai doriți angajatori din România, potrivit ediției din acest an a topului angajatorilor realizat de Catalyst Solutions. Care sunt cei mai importanți factori în alegerea angajatorului? 

Pentru al doilea an consecutiv, Continental ocupă primul loc în preferințele respondenților acestui studiu.  

“Suntem foarte fericiți să ne menținem în continuare pe primul loc în preferințele respondenților la studiul Cei mai doriți angajatori. Faptul că avem o echipă extraordinară ne-a ajutat să gestionăm strategia noastră de employer branding în ultimele luni. Avem specialiști în fiecare din locațiile Continental care își concentrează activitățile pe grupul lor țintă, unul foarte specific și pe care îl cunosc foarte bine. Cu toate acestea, ne aliniem pentru a avea aceeași direcție în comunicarea brandului nostru de angajator și acest lucru a contribuit semnificativ la succesul nostru“, a declarat Maria Marcovici, Coordonator Național Employer Branding în cadrul Continental.

1 din 3 angajatori prezenți în top activează în industria IT&C, iar alți 30% provin din industriile Banking și Automotive. Companiile din Retail au înregistrat o creștere semnificativă în topul celor mai doriți angajatori comparativ cu anul 2019. Fie că vorbim de retaileri online sau de marile rețele de magazine, angajații acestor companii au rămas în linia întâi în ultimele luni asigurând accesul la bunurile de strictă necesitate.

top

Top 5 obiective profesionale ale candidaților în 2020

Similar cu datele din 2018, păstrarea unui echilibru între viața personală și cea profesională rămâne în continuare cel mai important obiectiv profesional în rândul candidaților. În același timp, atingerea unui nivel salarial superior reprezintă al doilea cel mai menționat obiectiv profesional pentru viitorii trei ani. În ceea ce privește următoarele trei obiective, acestea fac referire la procesele de dezvoltare și creștere în carieră, aspecte care ar trebui sa fie evidențiate de către angajatorii care susțin si încurajează programele de învățare și dezvoltare ale propriilor angajați.

O dimensiune nouă introdusă și analizată anul acesta, se referă la motivele pentru care respondenții au părăsit locul de muncă anterior. Din numărul mare de motive specificate, nemulțumirea față nivelul salarial a reprezentat pentru 35,4% dintre respondenți principalul motiv. Întrebați ulterior care a fost procentul minim de creștere salarială dorit, cei mai mulți au indicat 16-20% și 26-30%.

Dacă luăm în considerare și obiectivele profesionale de mai sus pe care le urmăresc candidații, atunci observăm că lipsa oportunităților de avansare în cadrul companiei reprezintă un motiv bine întemeiat pentru care angajații decid să părăsească locul de muncă.

Top 10 cei mai importanți factori în alegerea angajatorului

Studiul Cei Mai Doriți Angajatori oferă informații cu privire la factorii care stau la baza deciziei în funcție de care candidații își aleg compania preferată. Pe o scală de la 1 la 5, respondenții au evaluat cât de important este fiecare factor în procesul lor de decizie. În opinia participanților la studiu toți factorii menționați au un rol destul de important în momentul în care aleg angajatorul pentru care doresc să lucreze.

criterii angajator

Topul celor mai importanți factori nu reprezintă modificări față de anul trecut. Primii 3 rămân a fi recunoașterea performanțelor angajaților, prezența unei atmosfere de lucru plăcută, prietenoasă și existența unor manageri/lideri care încurajează și susțin dezvoltarea angajaților. Asigurarea unui loc de muncă sigur se pare că a devenit un factor mai puternic în procesul de analiză al angajatorilor, urcând câteva trepte anul acesta față de 2019.

Foto: © Nd3000 | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: