Management Stiri

Universitati de top, la Bucuresti

18 feb. 2015 2 min

Universitati de top, la Bucuresti

Reading Time: 2 minute

La sfarsitul acestei saptamani, pe 21 si 22 februarie, peste 40 de universitati de top isi vor prezinta programele de studiu si bursele la Bucuresti in cadrul World Education Fair. 

Credit foto: © Andres Rodriguez | Dreamstime.com

Targul educational va avea loc la hotel Athénée Palace Hilton din Bucuresti, intre orele 10.00 si 17.00. La targ sunt asteptati sa participe, gratuit, toti tinerii interesati sa studieze la o facultate de elita din strainatate.

La aceasta editie vor participa universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Austria, Grecia, Spania, Elvetia si, in premiera, reprezentanti ai unor universitati din Italia, Liechtenstein si Noua Zeelanda. Reprezentantii acestora le vor oferi studentilor si elevilor de liceu toate informatiile necesare despre studiile universitare de licenta, master si MBA.

O premiera la acest targ sunt patru universitati din Italia, Università degli Studi del Piemonte Orientale “Amedeo Avogadro”, Universitatea din Pisa, MIP Politecnico di Milano si University of Rome Tor Vergata. Tot in premiera vor participa la acest targ University of Liechtenstein si o universitate cu renume in domeniul hotelier din Noua Zeelanda, Pacific International Hotel Management School.

World Education Fair este organizat de IntegralEdu, cea mai mare companie de consultanta educationala din Romania, reprezentand peste 250 de institutii de invatamant din Europa si Statele Unite, condusa de Svetlan Danev. 

In saptamana 23 – 27 februarie,  reprezentantii IntegralEdu se vor afla in urmatoarele orase: Ploiesti – Hotel Central Ploiesti (23 februarie); Brasov – Kronwell Hotel (24 februarie); Piatra Neamt – Central Plaza Hotel (25 februarie);  Suceava – Hotel Zamca (26 februarie) si Iasi  – Grand Hotel Traian (27 februarie).  Toate aceste evenimente au loc in intervalul 18.00 – 20.00.

Marea Britanie, Danemarca si Olanda – top trei destinatii de studiu preferate de tinerii romani

Reprezentantii IntegralEdu estimeaza ca, in acest moment, peste 45.000 de studenti romani studiaza in strainatate, destinatia preferata ramanand in continuare Marea Britanie.

Numarul elevilor si studentilor romani care au ales sa aplice pentru a studia in aceasta tara a crescut cu 25% in 2014 comparativ cu 2013, de la  2.340 de aplicanti la 2.930. Desi conditiile de admitere in universitatile britanice s-au inasprit, acestea sprijina tinerii romani care doresc sa studieze prin programe de informare si consultanta, pentru a pregati toate detaliile necesare admiterii si pentru a alege universitatile potrivite.

Guvernul Marii Britanii ofera pana la 9.000 de lire sterline pe an pentru studii de licenta, rambursabili doar dupa terminarea studiilor, gasirea unui loc de munca si atingerea unui anumit nivel salarial. In topul primelor trei destinatii de studiu se mentin, pe langa Marea Britanie, Danemarca si Olanda.

Cele mai cautate specializari

Specializarile cautate de romanii care pleaca sa studieze in strainatate sunt arhitectura, economie, IT, drept international, drept european, turism si cele cu profil tehnic. Tendinta ultimilor ani a fost adaptarea specializarilor la situatia actuala a economiei si a solicitarilor pietei, pentru ca studentii sa fie pregatiti pentru viitoarele joburi.

Gradul de angajabilitate

Pentru a atrage cei mai buni studenti, din ce in ce mai multe universitati aleg sa faca publice date statistice referitoare la gradul de angajabilitate al absolventilor lor. The Guardian, de exemplu, este o sursa importanta de informatii de unde viitorii studenti pot afla gradele de angajabilitate pe care le ofera universitatile vizate din Marea Britanie.

Pentru 2015 in top se afla Cambridge University, Oxford si St. Andrews cu rate de angajabilitate de peste 79%.

Urmatoarele evenimente organizate de IntegralEdu vor fi sub egida World Education Fair – targ de tabere de limbi straine si licee de elita Bucuresti (14 – 15 martie 2015, Bucuresti; 16 martie 2015, Constanta; 17 martie 2015, Galati).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: