BizRemote by certSIGN

Ursula von der Leyen: solidaritatea este contagioasă și este în centrul UE

5 apr. 2020 2 min

Ursula von der Leyen: solidaritatea este contagioasă și este în centrul UE

Reading Time: 2 minute

Europa a fost inițial orbită de un inamic necunoscut și de o criză fără precedent, dar acum stă în picioare. “Solidaritate este contagioasă și este în centrul Uniunii noastre. Datorită acestui impuls, Europa cea adevărată a revenit”, a scris Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene (CE), într-un articol publicat pe site-ul CE

Ultimele săptămâni au pus la grea încercare liderii instituțiilor europene pentru a veni cu un răspuns rapid în vederea atenuării crizei provocate de pandemia de COVID-19, scrie Ursula von der Leyen, într-un articol despre măsurile luate în ultima lună de liderii europeni.

”Europa stă acum în picioare. Această solidaritate este contagioasă și este în centrul Uniunii noastre. Datorită acestui impuls, Europa cea adevărată a revenit” – Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen explică măsurile luate de instituțiile europene în ultimele săptămâni ca să atenueze criza din fiecare stat membru care este afectat de pandemie: regulile pentru oferirea ajutoarelor de stat au devenit mai flexibile ca niciodată. Regulile bugetare sunt mai relaxate pentru a permite cheltuielilor naționale și ale UE să se deplaseze rapid.

”Acest lucru a ajutat instituțiile UE și statele membre să ridice 2,8 trilioane de euro pentru a lupta împotriva crizei – cel mai puternic răspuns oriunde în lume”, spune președinta CE.

Săptămâna aceasta a fost propusă o nouă schemă numită SURE pentru a ne asigura că oamenii își pot păstra locurile de muncă și veniturile lor, precum și pentru a ne asigura că întreprinderile pot rămâne la plutire. Schema va oferi 100 de miliarde de euro pentru a ajuta guvernele și să sprijine companiile și angajații independenți.

Pentru a intensifica salvarea de vieți, banii rămași în bugetul acestui an au fost transformați într-un instrument de urgență pentru a ajuta securizarea echipamentelor medicale vitale și pentru a îmbunătăți testarea.

”Miliarde și trilioane cheltuite astăzi pentru a preveni un dezastru mai mare reprezintă o investiție în protecția noastră viitoare și vor lega generațiile”, arată Ursula von der Leyen.

Banii din bugetul UE trebuie investiți într-un mod inteligent și durabil. Acesta trebuie să contribuie la păstrarea a ceea ce ne este drag și să reînnoiască sentimentul de apartenență dintre națiunile Europei.

“Trebuie să investim strategic în viitorul nostru, de exemplu în cercetare inovatoare, pentru infrastructura digitală, pentru energie curată, pentru o economie circulară inteligentă, pentru sistemele de transport ale viitorului. Un plan Marshall de această natură va ajuta la construirea unei Europe mai moderne, durabile și mai rezistente”, arată Ursula von der Leyen.

Președinta CE spune că oamenii Europei trebuie să își dorească un viitor comun în care să ne sprijinim unul pentru celălalt.

Viitorul Europei înseamnă medicii polonezi care pleacă în Italia să își ajute colegii în nevoie. Cehii trimit 10.000 de măști în Spania și în alte părți. Avioanele care transportă pacienți din Nordul Italiei spre Estul Germaniei sau trenurile care duc oamenii peste granițe pentru a fi tratați în paturi de terapie intensivă gratuită.

Bulgarii sunt cei care trimit echipamente de protecție austriecilor și austriecii care trimit măști în Italia. Este primul stoc comun european de echipamente medicale, sau aparatele respiratorii și kiturile de testare achiziționate împreună de aproape fiecare țară, din România în Portugalia, care trebuie trimise în Spania, Italia și în alte părți.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: