Management

Zitec isi continua cresterea

11 feb. 2015 < 1 min

Zitec isi continua cresterea

Reading Time: < 1 minut

Anul trecut Zitec si-a continuat cresterea, afacerile producatorului local de software urcand cu 50% la peste 3,3 milioane de euro

Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de peste 3,3 milioane de euro, 2014 fiind al patrulea an consecutiv in care Zitec inregistreaza o crestere procentuala de doua cifre a businessului. 55% din veniturile companiei provin din proiecte livrate clientilor straini, in timp ce restul de 45% provin din contractele cu companii locale.

“Cresterea veniturilor pe plan local este datorata in principal recunoasterii calitatii serviciilor noastre de catre firme din ce in ce mai importante. Printre clientii locali noi, atrasi in 2014 se numara PayU, Flanco si Groupama. De asemenea, clientii locali existenti si-au marit anul trecut echipele dedicate proiectelor proprii. Din strainatate, majoritatea veniturilor externe au provenit din SUA si Marea Britanie”, spune Alexandru Lapusan, CEO si co-fondator Zitec.  Potrivit acestuia, cresterea inregistrata anul trecut s-a datorat si cererii tot mai mari de specialisti in domeniul solutiilor personalizate, atat prin extinderea echipelor dedicate clientilor existenti cat si prin atragerea de noi clienti.  

Zitec a investit anul trecut atat in dezvoltarea companiei, cat si in start-up-uri si proiecte proprii. Astfel, in toamna anului trecut, compania a investit 50.000 de euro in extinderea sediului la peste 1.700 mp, prin amenajarea unui nou etaj din cladirea Phoenix Tower din Bucuresti. In plus, Zitec a continuat sa sustina start-up-urile in care este implicata. Un alt proiect important desfasurat si finalizat de Zitec in 2014 a fost cel de infiintare a unui departament specializat in embedded software si hardware, deruland deja un proiect in domeniul SmartHomes, dar si implementarea pentru Flanco a primului eveniment online Black Friday din Romania realizat pe o platforma de cloud computing,  Microsoft Azure.   

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: