fbpx
Biz Singapore Lifestyle in orasul leilor

Cele mai scumpe orase din lume

21/01/2015

author:

Cele mai scumpe orase din lume

Daca luati in calcul o relocare cu locul de munca in Singapore, atunci este bine sa stiti despre rezultatele ultimei editii a studiului “Worldwide Cost Of Living”, realizat de Economist Intelligence Unit, care plaseaza “Orasul Leilor” pe primul loc in topul celor mai scumpe 131 de orase din lume, in timp ce Bucuresti ocupa locul 125.

In editia de anul trecut a sondajului, Singapore a reusit sa detroneze Tokyo, care s-a aflat in fruntea clasamentului celor mai scumpe orase din lume pentru expati in anul 2013. In top, Singapore este urmat de Paris (locul secund), Oslo (3), Zurich (4), Sydney (5) si Tokyo (6). Studiul, realizat de doua ori pe an de Economist Intelligence Unit ia in calcul preturile la aproape 160 de produse si servicii din 131 de orase. Printre acesti indicatori se numara si pretul chiriei, al alimentelor, costul utilitatilor, al hainelor sau al transportului. Daca inclinati sa credeti ca cele mai scumpe haine se gasesc in Paris, Dubai sau Milano, nu este deloc asa, ci tot in Singapore. La fel se intampla, de exemplu si cu pretul unei sticle obisnuite de vin. De exemplu, daca in Singapore pentru o sticla de vin de masa, un cumparator trebuie sa scoata din buzunar peste 25 de dolari, in Paris aceasta costa mai putin de 12 dolari. In coada clasamentului celor mai scumpe orase din lume se numara si Bucuresti, care detine pozitia 125, si este urmat de Alger, Damasc, New Delhi sau Mumbai. In urma cu un deceniu, Singapore nu se afla nici printre primele zece cele mai scumpe orase din lume, acesta fiind pe pozitia 18 in clasamentul Economist Intelligence Unit.    

Foto: Dreamstime

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE