Interviuri Marketing

Claudia Ion: cresteri de audienta, cat si din publicitate

26 apr. 2016 4 min

Claudia Ion: cresteri de audienta, cat si din publicitate

Reading Time: 4 minute

Claudia Ion este de cateva luni director de vanzari pe divizia TV a Intact Media Group, dar are deja performante de comunicat, atat in ceea ce priveste audientele, cat si despre veniturile din publicitate comparativ cu primul trimestru al anului precedent. Un numar din ce in ce mai mare de tineri aleg emisiunile Antenei 1, cota de piata a Happy TV s-a dublat de la rebranding si aflam care este comportamentul de consum TV al Millenials.

foto claudia ion
Claudia Ion, Director de vanzari, Intact Media Group

Care sunt performantele Antenei 1 odata cu inceperea noilor productii de primavara?

Fata de anul trecut, luna martie a adus o crestere in prime time de 7% a audientei Antenei 1, in timp ce competitorul nostru direct inregistreaza o scadere de -13% in acest slot. Ne bucura aceasta apreciere cu atat mai mult cu cat consumul de TV se inscrie pe un trend descendent in acest prim trimestru al anului. In plus, vorbim despre cel mai important slot din punct de vedere financiar.

In grila statiei se regasesc, in momentul de fata titluri de succes, ca Te cunosc de undeva, In puii mei, Chefi la cutite, Next Star care au reusit sa sustina un nivel ridicat al cifrelor de audienta. De asemenea, la nivelul stirilor, Observator 19 s-a remarcat puternic in aceasta primavara, ajutand prime time-ul sa atinga performante importante in timpul saptamanii. Toate acestea au contribuit la o crestere de 17% a cotei de piata in luna martie, comparativ cu anul trecut.

Astfel, toate sloturile importante ale unei zile sunt sustinute de formate performante, care si-au castigat un public fidel.

Putem da si exemplul Happy Channel, care, de la lansarea din martie si pana in prezent, a reusit sa-si dubleze cota de piata si atrage un numar in crestere de telespectatoare din mediul urban cu varste intre 18 si 49 de ani. 

Sezonul de primavara a insemnat noi productii in grila postului, aceasta strategie a reusit sa modifice si comportamentul de vizionare a statiei?

Un aspect care merita semnalat si care ne bucura este faptul ca productiile statiei reusesc sa capteze atentia publicului tanar, in mai mare masura decat anul trecut. Vorbim de segmente pe care ne dorim sa le intelegem cat mai bine din punct de vedere al preferintelor de vizionare si sa le fidelizam.

Anul acesta a insemnat pentru noi o crestere cu 25% a timpului mediu de vizionare pentru un segment foarte tanar, 4-14 ani urban. De asemenea, intervale de varsta din publicul comercial, 15-24 ani urban si 25-34 ani urban si-au marit timpul petrecut pe statia Antena 1 cu aproximativ 9%.

In acest context al cresterii audientei si al timpului de vizionare, care sunt segmentele care si-au consolidat afinitatea pe statie, vorbim despre un indicator important in procesul de vanzare?

Intr-adevar afinitatile sunt foarte importante in procesul de vanzare. Este important sa ai audienta, dar conteaza si cine anume te vizioneaza, din punct de vedere al profilului demografic. In acest sens, Antena 1 si-a consolidat pozitia la nivelul segmentelor tinere 4-14 ani, atat femei cat si barbati, din mediul urban. Afinitatea la nivelul barbatilor din aceasta categorie de varsta a crescut semnificativ  (+50%) in acest inceput de an. Femeile sunt in continuare un public care se regaseste in mai mare masura in oferta Antenei 1. Si la nivelul acestui segment sunt cresteri importante de afinitate pe segmente 4-14 ani urban (+15%) si 15-24 ani urban (+12%).

Ce ne puteti spune despre veniturile din publicitate in primul trimestru al lui 2016?

In Q1, pe divizia TV, veniturile sunt cu 12% mai mari comparativ cu aceeasi perioada din 2015. Vom inchide anul 2016 cu o crestere de cel putin 15% fata de anul anterior. Advertiserii sunt interesati de audienta pe care o ating utilizand o statie sau alta. In acest moment, toate statiile Grupului Intact sunt sold out.

Ce ne puteti spune despre integrarea TV-online la nivel de vanzari?

catsProprietatile online din portofoliul nostru, consolidate incepand cu acest an, genereaza un trafic ce ne situeaza in top trei grupuri. Mai mult decat consolidarea site-urilor din portofoliu, am demarat un approach de vanzari, bazat pe sinergia TV – online, din doua motive. Primul ar fi exploatarea audientei continutului video, indiferent de platforma prin care ajunge la telespectatorul final. Al doilea este oferirea de solutii pentru orice target, oricat de greu de gasit ar fi. Respectiv, la o audienta din ce in ce mai fragmentata, oferim clientilor nostri cel mai eficient mix de comunicare, pentru ca mesajele sa ajunga la publicul vizat. Desi TV nu mai inseamna de mult doar televiziune, ci content, studiile interne si internationale releva ca oamenii prefera sa se uite in principal la televizor si asa va ramane ani buni de-acum incolo. De exemplu, un studiu ThinkBox, realizat in Marea Britanie, in 2015, arata ca tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani (aloca 65 % din timpul lor de consum video contentului TV (live + Playback TV + Broadcaster VOD).

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: