Tech

Crește cererea de sisteme de supraveghere cu camere pentru măsurarea temperaturii corporale

23 apr. 2020 2 min

Crește cererea de sisteme de supraveghere cu camere pentru măsurarea temperaturii corporale

Reading Time: 2 minute

Magazinul online de sisteme de securitate Atu Tech înregistrează o creștere semnificativă a cererii de instalare de sisteme de supraveghere cu camere pentru măsurarea temperaturii corporale a oamenilor.

Cererile vin atât mediul privat, cât și de la instituțiile medicale de stat, care caută soluții să își protejeze angajații și businessurile și să eficientizeze procedurile de prevenție împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

„Cu ajutorul camerei cu termoviziune, este realizată o scanare preliminară și, în timp real, temperaturile măsurate sunt înregistrate și stocate. Mai departe, intervine o altă componentă a sistemului, care semnalează valorile crescute, peste o limită stabilită. Informațiile despre persoanele care au o temperatură mai mare decât cea normală vor fi salvate în sistem, care va emite alerte în timp real. În funcție de setările definite de utilizator, camerele pot înregistra chiar și portretul persoanelor cu temperatură ridicată”, spune Sorin Felea, director Atu Tech.

Companiile producătoare de astfel de soluții au dezvoltat, în ultimele 3 luni, atât noi echipamente, cât și noi programe software care, împreună, creează soluții complet automatizate pentru nevoile de prevenție și de limitare a răspândirii noului virus.

Investiția într-un astfel de sistem este de câteva mii de euro. Atu Tech comercializează sisteme cu termoviziune de la Dahua și Hikvision, dar și sisteme de control acces cu detecție a temperaturii și a prezenței măștilor de protecție de la ZK Software. Primul sistem de acest gen a fost instalat deja la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, dedicat, în prezent, în întregime tratării pacienților confirmați cu COVID-19.

Cum funcționează sistemul

Camerele pot fi instalate fie la intrarea într-o unitate medicală, într-o instituție, într-o fabrică, într-un magazin, mall sau în orice alt spațiu unde se dorește a fi făcută monitorizarea. Când o persoană trece prin dreptul acestor camere, software-ul îi măsoară temperatura corpului și înregistrează parametrii de temperatură. Dacă software-ul detectează o temperatura corporală mai mare decât cea normală, trimite alerte pentru a permite aplicarea planului de intervenție rapidă.

În funcție de sistem, camerele pot realiza această detecție de la o distanță ce poate varia între 1 și 7 metri, având o marjă de eroare cuprinsă între 0,3 și 0,5 grade Celsius.

În cazul unui sistem de control acces, care are instalate și camere cu termoviziune, poate fi restricționat automat accesul celor care au o temperatură corporală mai ridicată sau poate fi permis accesul celor cu temperatură normală și care poartă mască de protecție.

Potrivit lui Sorin Felea, sectoarele care pot beneficia cel mai mult de aceste sisteme sunt spitalele, instituțiile medicale, marile magazine și transportul în comun – gări, stații de metrou sau aeroporturi. În zona de business, companiile cu un număr mare de angajați, care au nevoie de monitorizarea atentă și corectă și pentru care alertele în timp real sunt esențiale pot apela la aceste tehnologii.

Atu Tech (a2t.ro) este cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri. Compania, înființată in 2011, are sediul în Sibiu și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 9 milioane de euro. Magazinul online a2t.ro comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porți, interfoane și videointerfoane, sisteme anti incendiu și de sonorizare, instalații electrice, rețele și telefonie etc. Atu Tech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: