Biz Singapore

Darul chinezilor: doua zile libere

28 ian. 2015 < 1 min

Darul chinezilor: doua zile libere

Reading Time: < 1 minut

Pe 19 si 20 februarie 2015, in Singapore vor fi doua zile libere consecutive in timpul saptamanii, nu in weekend. Este singura perioada din an cand afacerile si comertul din orasul asiatic iau o pauza pentru mai mult de o zi in timpul saptamanii de lucru.

Motivul este Anul Nou Chinezesc, sarbatoare nationala in Singapore, unde peste 74% din populatie este de origine chineza. Intamplarea face ca, in acest an, cele doua zile libere sa fie joi si vineri, astfel ca singaporezii se vor bucura de un weekend prelungit de patru zile. Iar peste o saptamana, va urma Chingay, cea mai mare parada de strada din Asia, organizata in mod traditional in weekendul de dupa Anul Nou chinezesc.

Dar asta nu inseamna ca celelalte grupuri etnice nu participa cu entuziasm la festivitati, dimpotriva. Parada Chingay este organizata in Singapore din 1973, fiind la inceput o compensatie dupa ce guvernul interzisese artificiile traditionale cu ocazia noului an lunar din motive de siguranta. Si magazinele vor fi in siguranta cu ocazia Anului Nou chinezesc, fiindca vor fi inchise, pentru a le permite oamenilor sa intre cu fast in Anul Oii.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: