Finanțe

Janet Yellen este prima femeie Secretar al Trezoreriei din istoria SUA

ian. 26, 2021 < 1 min

Janet Yellen este prima femeie Secretar al Trezoreriei din istoria SUA

Reading Time: < 1 minut

Congresul american a confirmat luni numirea lui Janet Yellen în funcția de Secretar al Trezoreriei SUA (echivalentul ministrului de finanțe), fiind prima oară în istorie când o femeie ocupă acest post.

De la conducerea Trezoreriei, Yellen are o primă sarcină foarte dificilă: trecerea prin Congres a planului de 1.900 de miliarde de dolari propuse de noul președinte SUA, Joe Biden, pentru ajutorarea cetățenilor și a sectoarelor afectate de pandemia de COVID-19.

Planul include cecuri de câte 1.400 de dolari pentru fiecare adult american, extinderea ajutorului de șomaj și finanțare suplimentară pentru testare și vaccinare anti-COVID-19.

Candidatura lui Janet Yellen a fost sprijinită atât de democrați, cât și de republicani, fiind confirmată de săptămâna trecută de către Comisia pentru Finanțe a Senatului cu 26 de voturi la 0.

Cel mai bun lucru pe care-l putem face acum, când ratele dobânzilor sunt la minime istorice, este să acționăm la scară cât mai largă„, a pus Yellen în fața Comisiei.

Yellen marchează, astfel, o nouă premieră, după ce în 2014 a devenit prima femeie care a condus Rezerva Federală a SUA. În plus, este prima persoană din istoria SUA care a condus cele mai importante instituții economice guvernamentale americane: Trezoreria, banca centrală și Comitetul de consilieri economici de la Casa Albă.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: