Marketing

mVideo, in exclusivitate in Romania

31 oct. 2013 2 min

mVideo, in exclusivitate in Romania

Reading Time: 2 minute

GroupM Romania si MediaCom Romania au lansat in premiera in Romania o campanie care foloseste formatul de banner mVideo, un format proprietar al GroupM dezvoltat de H-Art Italia, companie membra a grupului WPP.

mVideo este un format Rich Media care ajuta clientii sa isi extinda intr-un mod facil si rapid campaniile TV in mediul online, fara costuri suplimentare de creatie.

Printre beneficiile formatului mVideo se numara: acoperire media mai mare datorita faptului ca poate rula intr-un spatiu de banner standard si poate fi implementat pe orice site, chiar daca acesta nu are continut video; o masurare mai precisa a interactiunii cu utilizatorul; linkuri multiple catre proprietatile web ale clientului (site, Facebook, Youtube, Pinterest, Twitter); share al video-ului respectiv pe email.

mVideo permite masurarea unui numar crescut de indicatorii de performanta, fata de formatele video standard, cele mai importante fiind procentul de vizionare al video-ului (quartile views) dar si a modului de vizionare (expand sau nu, sound on/off, etc), interactiunea cu butoanele sociale si rata de vizibilitate a acestuia (in ce procent bannerul video a fost in ecranul vizibil al browser-ului).

In plus, mVideo este un format de banner “polite”, comportamentul acestuia fiind controlat de catre utilizator (sound on/off, close window, replay, auto-close la final).

“Acest format este o implementare complexa de grafica si tehnologie adaptata celor mai exigente cerinte ale clientilor nostrii, care, dincolo de aspect si usurinta in implementare, permite masurarea precisa a interactiunii utilizatorului cu bannerul. Formatul este deja unul consacrat in pietele din Europa, clientii GroupM preferandu-l fata de alte tipuri de formate video”, declara Alex Visa, Interaction Director al GroupM Interaction.

mVideoTM poate fi folosit exclusiv de catre clientii GroupM intr-o varietate de 14 formate, de la video-uri standard, pana la formate mai complexe care permit impartirea suprafetei de afisare intre un video si o imagine animata sau statica, product placement cu informatii in detaliu pe anumite produse (mVideoTM Tag), integrarea Google Maps sau chiar generarea de lead-uri la finalul unui banner video.

“Formatul permite o implementare rapida usoara in onlinesi deja am demarat prima campanie cu acest produs impreuna cu Deichmann Romania”a declarat Iuliana Stere, Interaction Manager, MediaCom Romania.

“Ne-a placut solutia pentru ca a fost simplu de implementat si ofera in acelasi timp o unitate din punct de vedere creatie cross channel, avand in vedere ca putem rula spoturile TV pe care le avem deja”, a declarat Augustina Artemie, Marketing Manager, Deichmann Romania.

Formatul este verificat si testat pe mai multi publisheri, atat din Romania cat si la nivel international. Lansat in 2010 in Italia, mVideoTM a devenit solutia video nr. 2, dupa Youtube, in aceasta tara. La nivel European, mVideoTM a livrat in 2013 peste 2.5 miliarde afisari video pe site-uri fara continut video.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: