CSR

Proiectul Viziere.ro la final. Povestea comunității care a produs peste 300.000 de viziere

19 aug. 2020 2 min

Proiectul Viziere.ro la final. Povestea comunității care a produs peste 300.000 de viziere

Reading Time: 2 minute

Programul Viziere.ro, început pe 18 martie 2020 cu o echipă de voluntari care producea din fonduri proprii echipamente medicale pentru cei din linia întâi implicați în lupta cu COVID-19, se va finaliza pe 1 septembrie.  Obiectivul inițial a fost să producă și să doneze 10.000 de viziere către cadrele medicale, dar cererile au depășit cu mult așteptările și lista de solicitări continuă să crească.

La nivel național, prin donații și voluntariat, Viziere.ro a produs și a distribuit peste 300.000 de viziere către mai bine de 1.700 de instituții, spitale, cabinete medicale, școli, licee, servicii de ambulanță etc.

La mai bine de 5 luni în care am făcut toți eforturi uriașe pentru a atinge aceste cifre și pentru a ajunge la toți cei care ne-au solicitat viziere prin acest proiect, a venit momentul să anunțăm faptul că vom închide acest proiect minunat pe data de 1 septembrie 2020. Pentru noi acest proiect a fost unul de suflet și ne-am implicat enorm pentru a ajunge la toți cei care sunt în prima linie și nu numai. Cu siguranță ne dorim să rămânem un proiect de referință însă pentru noi ca și experiență, cu siguranță a fost una ce nu se poate exprima în cuvinte. În primele 2 luni de proiect voluntarii au muncit câte 16 ore pe zi pentru a atinge rezultatele de astăzi. Cert este că toți am învățat foarte multe și ne-am făcut prieteni noi în toate colțurile țării. Încă o dată, le mulțumim tuturor celor care au avut încredere în noi și s-au alăturat demersului nostru punându-și la dispoziție resursele, a declarat Cristiana Bogățeanu, Manager program viziere.ro.

Extindere internațională

Prin Viziere.ro și numai împreună cu cei peste 150 de parteneri din proiect, 23 centre regionale din toată țara au fost distribuite 332.000 vizere către medici, asistente sau personal din prima linie, către peste 1.700 unități medicale, CMI-uri, organizații și instituții  și mișcarea s-a extins peste graniță – 1 centru internațional Viziere.md.

Solidaritatea și-a spus cuvântul și a completat acolo unde era nevoie, prin eforturile și dedicarea unei echipe de peste 2.600 de voluntari care a ales să se implice activ pentru cei din prima linie. Acțiunea civică prin care se produc viziere gratuite pentru personalul din prima linie împotriva COVID-19 s-a transformat rapid într-o mișcare națională civică cu impact puternic.

Printre companiile care au susținut sau au sponsorizat proiectul se numără: Kaufland, Banca Transilvania, Valrom Industrie, Antalis România, BASF România, Fundația FAN Courier, KPMG, Flexicom, JJ Displays, BDLemnTech, Autonomous Flight Technologies, We mesh up, Autonom, Verla, CyberSwarm, NN, Forward Interactive, Rubin 2000, CutOut, Magna Internațional, H3, FabLab, Kaustik, Asociația ROTA, Rotary Club București, GravoLab, Pagicom.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: