Antreprenori

Grace Couture Cakes se extinde în franciză la nivel național

30 mai 2019 2 min

Grace Couture Cakes se extinde în franciză la nivel național

Reading Time: 2 minute

Grace Couture Cakes, business cu vânzări anuale estimate la aproximativ 1,75 milioane de euro, își extinde divizia de  retail în sistem de franciză. Orașele vizate pentru dezvoltarea rețelei de cake shops în sistem de  franciză sunt: Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Iași și Constanța.

Investiția inițială într-un cake shop Grace Couture Cakes pornește de la 55.000 de euro, iar spațiile vizate sunt fie de tip insulă, cu suprafața de 12-15 mp în centre comerciale de top, fie spații stradale, cu suprafața cuprinsă între 30-40 mp, în zone cu trafic pietonal.

Brandul creat de antreprenoarea Alina Sudriu devine astfel prima franciză națională în domeniul cofetăriei premium, haute- confiserie. 

”Am deschis anul acesta cel de-al treilea cake shop din capitală, iar extinderea rețelei de retail prin găsirea de parteneri locali este un pas pe care îl evaluăm de doi ani și la care am lucrat în ultimele 6 luni alături de o echipă de consultanți, pentru a găsi formula perfectă,” declară Alina Sudriu, fondatoarea Grace Couture Cakes.

Pe termen mediu, antreprenoarea are în plan extinderea cu minimum două spații de retail Grace Couture Cakes. 

Fotografie vitrina

Businessul Grace Couture Cakes a fost lansat în anul 2012 ca producător și furnizor de torturi, prăjituri și candy bars pentru nuntă, botez sau alte evenimente private și corporate. În 2016, brandul a făcut primul pas pe piața de retail, prin deschiderea primului Cake Shop, la parterul Băneasa Shopping City, urmat în 2018 de lansarea celui de-al doilea punct de retail în București, de data aceasta stradal, în Piața Dorobanți. La sfârșitul lunii februarie 2019 Grace Couture Cakes a deschis cel de-al treilea Cake Shop din București, la parterul centrului comercial Promenada Mall, în urma unei investiții de 35.000 de euro, completată de o investiție de 15.000 de euro pentru extinderea spațiului și capacității de producție în laborator. Magazinul de tip insulă are o suprafață de 16 mp și a reușit să depășească previziunile antreprenoarei pentru primele luni de operare.

Produse Grace Couture Cakes 1

Pentru anul 2019, compania estimează o cifră de afaceri cumulată pentru cele trei locații de retail cuprinsă între 1- 1,1 milioane de euro, veniturile cumulate pentru zona de evenimente și cake shops fiind de 1,65 -1,75 milioane de euro.  

Grace Couture Cakes este primul atelier de cofetărie couture din România și are în prezent 60 de angajați, două laboratoare cu capacitate mare de producție, precum și un sistem de distribuție proprie. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: