Companii Finanțe Stiri

Investiție de 10 milioane de euro în apartamente pentru închiriat. A doua etapă a proiectului Vitan Estates, finalizată

1 mart. 2021 2 min

Investiție de 10 milioane de euro în apartamente pentru închiriat. A doua etapă a proiectului Vitan Estates, finalizată

Reading Time: 2 minute

Compania cu acționariat american Bucharest Properties REIT, dezvoltator de apartamente exclusiv pentru închiriat, a finalizat a doua etapă a complexului rezidențial Vitan Estates.

Începând cu luna februarie, complexul are încă două clădiri încadrate în clasa A, de 11 etaje fiecare, ridicate în urma unei investitii de peste 10 milioane de euro. Astfel, sunt disponibile spre închiriere un număr de 156 garsoniere și apartamente, mobilitate și utilate, iar investiția totală în acest proiect se ridică la peste 20 de milioane de euro, anunță compania, într-un comunicat de presă.

„Bucharest Properties REIT a inovat piața din România, introducând conceptul de clădiri rezidențiale, multi familiale, administrate profesional, cu numeroase facilități incluse. Am lansat, luna trecută, a doua etapă a proiectului nostru inovativ. Chiria pentru o garsonieră începe de la 350 euro/lună, iar pentru apartamentele de 2 camere de la 450 euro/lună. Contractele de închiriere se fac pe o perioadă de minimum 12 luni, iar acum avem și o campanie promoțională. La primele 50 apartamente închiriate, clienții noștri primesc înapoi 50% din valoarea chiriei lunare aferente primelor 3 luni, în condițiile semnării unui contract pe o perioadă de cel puțin un an de zile”, spune Kim Vrânceanu, CEO al Bucharest Properties.

Complexul rezidențial Vitan Estates, destinat exclusiv închirierii și dezvoltat pe sistem occidental, este localizat central, în imediata apropiere a stației de metrou Mihai Bravu, pe un teren cu o suprafață totală de 7.000 metri pătrați. Cu această nouă etapă finalizată, proiectul cuprinde 3 blocuri, cu un regim de înălțime de 10 și 11 etaje și un total de locuințe disponibile spre închiriere de 320.

Toate unitățile locative finalizate în această etapă a proiectului sunt mobilate și utilate, dotate cu centrală proprie și aer condiționat. „Derulând proiecte similare în SUA, ne-am dat seama că nu există un asemenea concept imboliar pe piața din România, așa că ideea de a investi într-un complex rezidențial destinat exclusiv închirierii a venit firesc. Ne adresăm tinerilor profesioniști, români și expați deopotrivă, persoane singure sau cupluri, care au un anumit stil de viață și care își doresc să locuiască într-un cartier rezidențial modern, localizat central, cu acces rapid la rețeaua de metrou, dar și accesibil pentru posesorii de mașini personale”, spune Kim Vranceanu. „Încă din 2016, când am finalizat prima etapă a proiectului, ne-am dorit să creăm o comunitate, prin atragerea unor clienți care să îndrăgească stilul nostru de viață și să închirieze pe termen lung. Am pregătit o mulțime de facilități chiriașilor, inclusiv un sistem de cash back, astfel încât să încurajăm închirierea pe termen lung, dar și să responsabilizăm clienții să păstreze apartamentele în stare cât mai bună”, completează reprezentantul dezvoltatorului.

Prima etapa a proiectului, lansată în 2016, a necesitat o investitie de 10 milioane de euro. Gradul de ocupare al apartamentelor este, în medie, de 90%, aproximativ un sfert dintre chiriasi fiind în complex încă de la început. Sursele de finanțare au fost din fonduri proprii, dar și dintr-un credit contractat de la First Bank, partener al Vitan Estates și în această a doua etapă a proiectului.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: