Marketing

Millward Brown: predictii pentru 2016

12 ian. 2016 3 min

Millward Brown: predictii pentru 2016

Reading Time: 3 minute

Marketerii trebuie sa optimizeze reclamele video si pe cele pentru ecranele mobile, sa evalueze oportunitatile televizoarelor conectate la internet si sa dezvolte continut de brand care sa inspire. Acestea sunt trei dintre directiile pe care le-a facut publice Millward Brown in raportul anual privind predictiile legate de digital si media.

Asadar, una dintre predictiile Millward Brown se refera la oportunitatea ca marketerii sa identifice mai clar traseul consumatorilor de la notorietate la achizitie, integrand mai bine punctele de vanzare si canalele media.Oportunitatea se va concretiza in special datorita faptului ca platformele digitale estompeaza mai mult decat oricand granitele dintre aceste doua discipline care erau separate anterior. Astfel, marketerii pot optimiza traseul consumatorilor.

Exista trei tendinte care conduc la aceasta oportunitate: traseul consumatorului devine independent de dispozitivul de accesare si de canalul de comunicare, pe masura ce din ce in ce mai multi oameni cumpara in momentul si in modul care li se potrivesc cel mai bine; transformarea site-urilor de e-commerce din pure canale de vanzare in mijloace de comunicare; transformarea spoturilor intr-un vehicul care ofera direct link-ul la canale digitale de pe care se poate cumpara.

Marketerii care realizeaza harti detaliate cu traseul consumatorilor vor putea sa urmareasca consumatorii de-a lungul acestui nou drum catre cumparare, acest lucru permitandu-le sa identifice pe parcurs cele mai puternice puncte de interactiune atat din punct de vedere al vanzarilor, cat si din punct de vedere al activitatilor de marketing. Acest lucru le va oferi proprietarilor de branduri puterea de a livra o experienta consistenta cu brandul, pe care consumatorii si-o doresc, si, in acelasi timp, va permite construirea de rezultate  pentru brand, cota de piata si vanzari simultan si in mod armonios.

“In mod traditional, punctele de vanzare si canalele de comunicare erau separate, insa modificarile in peisajul digital si cele ale comportamentului consumatorilor le permit, acum, marketerilor sa le trateze impreuna pentru prima data“, afirma Duncan Southgate, Global Brand Director al departamentului Digital din cadrul Millward Brown.

“Ne asteptam ca, in 2016, agentiile de publicitate sa plaseze contextele de marketing pe o harta integrata, in asa fel incat vanzarile si continutul menit sa creasca brandurile sa se completeze reciproc, fara sa se creeze vreo rivalitate intre cele doua. “

Alte schimbari in peisajul media:  

In 2016, brandurile vor investi mai mult in online si, in special, in publicitatea video pentru dispozitive mobile. Cu toate acestea, multe branduri vor irosi milioane, neglijand nevoia de a adapta continutul in functie de format. Marketerii isteti vor lua in calcul mediul digital mai devreme in procesul creativ si vor pre-testa reclamele mai asiduu.

Televizioarele Smart vor prelua controlul in ceea ce priveste experienta de vizionare TV, aducand schimbari profunde in modul in care consumatorii abordeaza continutul. Se va experimenta cu modele functionale de publicitate TV targetata, desi pentru moment majoritatea investitiilor in publicitate va lua tot drumul televiziunii clasice

In incercarea de a contracara receptivitatea scazuta la publicitate digitala, din ce in ce mai multe branduri vor deveni creatori de continut. Pe masura ce metodele de promovare se transforma din elemente disruptive (care intrerup programele sau tiparele obisnuite de vizionare) in elemente de atragere a consumatorilor, va deveni din ce in ce mai importanta crearea de continut care inspira.

“Cresterea recenta a popularitatii soft-urilor de ad blocking reflecta faptul ca receptivitatea consumatorilor va fi o provocare majora in 2016. Brandurile care nu reusesc sa targeteze consumatorii intr-un mod potrivit, cele care doar adapteaza acelasi continut la mai multe formate sau cele care se bazeaza doar pe reclame platite nu au sanse mari sa construiasca engagement si sa isi creasca vanzarile. Abilitatea de a fi conectat la platformele digitale atunci cand consumatorii isi doresc acest lucru, cu un continut foarte bun, intr-un format care nu este intruziv, este cea care va distinge marketerii de succes de cei care pur si simplu deranjeaza”, afirma Duncan Southgate.

Este al optulea an consecutiv cand Millward Brown pune la dispozitia marketerilor un ghid privind modul in care sa abordeze provocarile si oportunitatile urmatoarelor 12 luni. Raportul poate fi descarcat, aici

Credit Foto: Millward Brown

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: