CSR

Program pentru IMM-uri responsabile

27 aug. 2015 < 1 min

Program pentru IMM-uri responsabile

Reading Time: < 1 minut

New Kopel, Fabrica de Bere Buna Zaganu, Business Review, Nutrivita, Creativ Pro Design, Wise Finance Solutions, Culori si Idei, Barotti International, Ensight Management Consulting, Hotel Cismigiu, Original Murano, Brightway, Interactivision, Ferma Verde, REI Finance Advisors, Ergo Print, Color Box, REI Facility, Safety First, Regus, Bee Works si Book Express sunt cele 22 de IMM-uri implicate in programul „ACTIONariat pentru Comunitate!”, ce a avut drept scop cultivarea implicarii responsabile in comunitate a managementului si angajatilor IMM-urilor din Bucuresti.

Proiectul a fost derulat de Asociatia CSR Nest in perioada octombrie 2014 – august 2015, in colaborare cu 6 ONG-uri partenere. Acestea au oferit posibilitatea implicarii IMM-urilor in 6 proiecte comunitare pe care le deruleaza in Municipiul Bucuresti, in anul 2015: Organizatia Suedeza, Concordia, Young Initiative, Romanian Angel Appeal, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania – filiala sector 6, Fundatia Nane. 

Pe langa o strategie de CSR dezvoltata de consultantii CSR Nest si posibiliatea implicarii intr-un proiect civic dezvoltat de un ONG important din Bucuresti, cele 22 de IMM-uri partenere au primit pentru o perioada de doi ani titlul de „IMM Responsabil Social”. Acest titlu este un indicator de bonitate in domeniul implicarii sociale, avand un efect pe termen lung de crestere a competitivitatii pe piata, dar si un impact semnificativ aspra obiectivelor de dezvoltare durabila stabilite prin Strategia “Europe 2020” si asumate de Romania.

Proiectul, in valoare de 62.600 lei a fost realizat in proportie de 88,82% cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Proiectul a fost coordonat de Sergiu Sebesi, presedintele Asociatiei CSR Nest.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: